Måndag 4:4

Publicerad 2013-07-02 06:47:00 i Peru 2013,

Jag och Israel gick ner till the mall vid stranden. Larco Mar. Knallade runt där en stund. Sen hoppade vi in i en taxi och åkte till ett område som heter Barracao eller något i den stilen. Där gick vi ner i en lång trappa med massa broar och häftig arkitektur. Försökte fota men var så mörkt så man såg inget på de bilderna. Får åka tillbaka någon dag då det är ljust. Käkade middag där också. Blev en lomo saltado, en typisk peruviansk rätt med biff med en väldigt typisk krydda, paprika(som var sjukt söt och god), lök och chili med sidan av ris och potatis. Riktigt gott och en riktigt stor portion! Och en av de dyrare rätterna. Den kostade 16 soles. Det är cirka 38 kronor. Sved lite i plånkan! 
 
Ett par saker jag tänkt på med Peru än så länge som jag är ovan med:
- Till nästan alla rätter serveras både ris OCH potatis.
- Taxibilarna tutar och blinkar med helljusen en gång för varje grupp människor/varje person de ser för att informera om att en taxi närmar sig. Blir mycket tutande.
- När man går över en väg på ett övergångsställe så istället för att sakta ner så ökar bilisterna farten. Förmodligen för att få se folk göra en liten sprint och skratta åt en. 
- Alla peruvianer rycker, vrider och vänder på sedlarna de får oavsett sammanhang. Israel berättade att de nya sedlarna som de har nu är svårförfalskade men vanan att kolla extra mycket sitter kvar. 
- Lokalbussarna kör alltid bussen med en man/kvinna i dörren med dörren öppen som skriker till folk på gatan vart bussen är påväg. 
- Kaffe på starbucks kostar typ 10 spänn. 
- En fin tvårätterslunch kostar knappt 15 spänn. 
 
 
Några bilder från ikväll ovan. Kan ha blivit lite oskarpa.
 
Nedan är en bild på mina nuvarande rumskompisar. Garth(den 70år gamla man som cyklat runt jorden två varv och just nu, precis efter att han vaknat från att ha varit paralyserad från nacken och ner, håller på att cykla från Kanada till Argentina. Kolla hans facebooksida som heter Garth rides for hope) och Andy från Skottland. 
 
 

Kommentarer

Postat av: Chips

Publicerad 2013-07-03 13:01:59

Kitta till de så man får upp hela blogginlägget med RSS-feeden i läsaren.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Viktor

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela