Ja!!

Publicerad 2012-02-29 17:17:34 i Barcelona 2012,

Min belgiska flatmate som jag klickade dåligt drar imorgon! Hon har inte varit i skolan sedan onsdag förra veckan pga att hon är lite sjuk och ska hem till belgien och träffa läkare. Äntligen kommer man kunna hitta till ytterdörren utan att behöva famla i ett mörker av cannabisrök och bli passivt hög varje gång man ska ut.

Hoppas dock att hon mår bra och att hennes sjuka inte är något farligt!

Nej!

Publicerad 2012-02-29 16:06:57 i Barcelona 2012,

Jag kom just hem från gymmet, ska slänga ihop lunch och sen plugga men kan inte sluta tänka på att spela NHL12. Känner ingen med ett PS3 här dock :'-(

Gym

Publicerad 2012-02-29 15:05:05 i Barcelona 2012,

Det man inte ser på bilden är att i gymmet är det typ 35 grader varmt. Dessutom finns det inte vatten(utom en liten drycksfontän som har smutsigt vatten), så man har lärt sig att ta med sig eget! Ändå är det ett "finare" gym.

Prov

Publicerad 2012-02-28 14:39:34 i Barcelona 2012,

Har prov på torsdag för eventuellt avancerande till nästa nivå som är B1.. Känns inte vidare troligt att jag kommer klara det, är ett stort prov.

En annan trevlig sak här är cafeet som finns runt hörnet bredvid skolan. Han som jobbar där vet exakt vad man ska ha när man kommer dit(vilken typ av kaffe och eventuell macka) och bjuder alltid på någon sorts fika till hela gänget. Det är trevligt!

Dålig start på dagen

Publicerad 2012-02-27 08:27:57 i Barcelona 2012,

Det finns vissa sätt som är mer irriterande att andra när det gäller att vakna. I fredags vaknade jag av att min brasilanska roomies iPad låg i vardagsrummet. Där hade hon såklart en väckarklocka också och den lät som ett jävla brandlarm. Det var sjukt vad högt den lät. Dessutom så sov hon borta den natten så den låg i vardagsrummet och verkligen SKREK efter uppmärksamhet. Vi förstod inte att det var här i lägenheten utan jag trodde det var brandvarnaren i lägenheten ovanför. När den hade tjutit i 30 jävla minuter så kan jag inte ligga kvar i sängen längre utan då är jag på så dåligt humör att jag går upp för att gå på toaletten och ser då att det är i vårat vardagsrum den ligger. Då var jag inte glad.

Den här morgonen var det inte möjligt eftersom jag såg henne ta med sin iPad. Men ändå vaknar jag av något högt skrikande ljud som tjuter och låter som en väckarklocka. Jag tar för givet att det är grannen(väldigt lyhört mellan våningarna) och åter igen samma procedur. Ligger i sängen 30 minuter innan jag tillslut bestämmer mig för att, trots enormt dåligt humör, kliva upp. Jag märker då att ljudet blir högre när jag går ut ur rummet och hittar tillslut en till synes avstängd 10kronorsmobil som brasilianarna har lämnat kvar efter sig - som dessutom har alarm varje måndag till fredag.


Mitt löfte är att den där telefonen aldrig kommer ringa igen.

Spansk grammatik

Publicerad 2012-02-26 14:40:06 i Barcelona 2012,

Börjar bli tokig. Har "graderingsprov" på torsdag vilket jag känner att jag kommer misslyckas med. Är ett jävligt stort prov också. En stor del av provet har att göra med olika former av grammatik som har med dåtid att göra. Typ berätta vad man har gjort, kunna skriva recept och olika typer av "preterito indefinido" som innebär att man tar det man redan kan(böja ord som vanligt), kör in det i en mixer, lägger till morötter och sen blir det bara en stor äcklig röra av det hela.

Som exempelvis verbet ir. Normalt sett betyder ir att åka/fara/bege sig. Sen har vi "ser" också, som betyder att "vara" i princip. ir böjer man normalt "voy, vas, va, vamos, vais, van" och ser "soy, eres, es, somos, sois, son". Sen helt plötsligt så kommer vi till preterito indefinido och helt plötsligt böjs både ir och ser "fui, fuiste, fue, fuimos, fuistes, fueron". Speciellt svårt är det då att förstå sammanhanget om man läser saken när det plötsligt är samma ord, som är ett nytt ord. Och såhär är det inte heller bara med detta ordet utan alla börjningar man trodde man visste är ändrade till konstiga saker. Jag får huvudvärk. Pluggsöndag!

Once again we meet at last!

Publicerad 2012-02-25 21:13:51 i Barcelona 2012,

Köpte Luleå - Färjestad här i Spanien och följde genom internet - dock lånar jag grannens WiFi och det är inte Spaniens stabilaste. Två av fyra mål som Luleå gjorde skrek min app i iPhonen till före jag fick se målet på datorn - trots att jag var petig att jag såg allt live och den inte laggade efter. Meh.

Intressant kväll

Publicerad 2012-02-25 12:50:17 i Barcelona 2012,

Spenderade gårdagen genom att äta en buffe som förrutom "vanlig" asiatisk mat hade allt från sushibuffe, sniglar av olila sorter, bläckfisksugproppar, orm och gud vet vad.. Vi var fyra personer - jag, en till svensk, en tysk och en bellman.. Hehe.. Nä men, en iran/amerikan också. Åldersskillnaden gjorde kulturkrocken lite extra stor då amerikanen var 49, svensken 33 och tysken 24.

Efter gick vi på en bar och snackade, men efter min sjukdom förra helgen är inte min mage lika van vid mat som förut - dvs jag på en buffe är kaos. Jag är seriöst fortfarande mätt och då åt jag ändå knappt hälften av vad jag brukar.

Sen strosade vi runt och tittade på folk på Raval. Allt från alla prostituerade som klängde på varje person som gick förbi till alla tusentals utlänningar som går runt med sexpack öl och säljer som dock egentligen bara är en täckmantel för dess drogförsäljning.

Tyvärr, inte helt oväntat, avslutade vi kvällen på polisstationen. Anledningen var att två killar till synes från ett arabland mer eller mindre hoppade på tysken och stal hans plånbok med alla pengar, kort samt hans enda id-handling. Så eftet att sökt killarna ett tag, sökt på marken i närheten ett bra tag ifall tjyvarna slängde plånboken efter de tog kontanterna gick vi till polisstationen för att rapportera så de kunde ringa tysken ifall någon hittar. Klockan 4.30 var vi äntligen klara.

Intressant kväll.

Udda spanska traditioner

Publicerad 2012-02-24 19:37:44 i Barcelona 2012,

Det som hände idag när mina klasskamrater råkade nämna till min lärare att jag fyller år idag är att vi började prata traditioner vilket slutade i att min lärare drog i min örsnibb 21 gånger. I Spanien är det normalt att varje person som grattulerar gör så på den som fyller år de antal gånger som år man fyller - det ger god tur.

Lider med dem som har en 50årsfest med typ 100 andra personer.

Ett brev av uppskattning

Publicerad 2012-02-23 01:51:28 i Barcelona 2012,

Vi har haft många stunder tillsammans. Senast idag på restaurangen så gjorde du att jag blev lugn när jag var omringad av 4 brasilianare som snackade mest portugisiska.
I helgen när jag spydde upp allt jag ätit den senaste månaden, var ordentligt sjuk och fick åka till sjukhuset så fanns du där och tröstade mig och gav mig ny energi direkt. Det var du som gjorde att jag blev frisk.

Sen har vi alla gånger du botat min huvudvärk, varje gång du gett mig energi när jag varit trött - i högstadiet, gymnasiet och även på alla arbeten jag någonsin haft har du alltid funnits där för mig.
Alla gånger du gett mig ny energi när jag pluggat.
Alla gånger vi haft kul tillsammans och varit nedstämda tillsammans.
Alla gånger du legat på golvet och blivit kladdig så man akut var tvungen att vaska.
Alla gånger du svalkat mig när det varit för varmt.
Alla gånger du och dina pantade kusiner gett mig extra pengar främst som liten.
Alla gånger du varit morot eller belöning för varje gång jag har pluggat.
Alla gånger du varit en del av min fylla och min dag efter.
Alla gånger pizzabudet kommer med dig i en påse och man ser när det rinner lite fukt efter din kropp och man verkligen ser hur kall du är.
Alla gånger min tandläkare sagt att jag inte borde vara med dig.
Alla gånger du varit ett gemensamt intresse med andra människor.
Alla gånger folk sagt att vi inte är bra för varandra.
Alla gånger då vi njutit snabbt och njutit långsamt.
Alla gånger jag försökt hålla mig ifrån dig men sen väl fått dig igen och känt den där lyckan.
Alla gånger vi varit på bio tillsammans.
Alla gånger vi varit på restaurang tillsammans.
Alla gånger du parat dig med C. Morgan.
Alla gånger vi rest och varit utomlands.
Alla gånger någon bär dig och dina vänner på en fin bricka. 
Alla gånger ni har ställt er på min bokhylla som en mäktig pyramid när jag var ung.
Alla gånger jag sett dig på bild på affischer eller bilar.
Alla gånger jag tryckt dig mot min panna eller hals för att bli svalare.
Alla gånger du haft citron, lime eller is i dig.
Alla gånger vi slappnat av tillsammans och alla gånger vi stressat.
Alla gånger det rinner en tår av njutning ur mitt öga när du är riktigt kall.
Alla gånger vi sett serier och film tillsammans.
Alla gånger vi varit arga eller irriterade.
Alla gånger vi varit glada eller lyckliga.

Allt jag säger är att det skulle kännas väldigt ensamt utan dig, Coca-Cola!

Google translate

Publicerad 2012-02-23 01:25:09 i Barcelona 2012,

Fantastiskt program. Tjuvläste ett inlägg min ena flatmate skrev till min andra på portugisiska och kopierade in det i GT och en del av översättningen löd tydligen såhär:

"jag är säker även avståndet mellan våra medlemsstater inte kommer att räcka att bryta en slips som blivit så stark! Jag ska dö av längtan!"


Jag förstår poängen men översättningen var intressant. Lite sorgligt att ena lämnar mig imorgon och den andra i övermorgon. Då är bara den jobbiga belgiska tjejen kvar för att sedan ersättas av två nya tjejer från Brasilien ser det ut som just nu. Full rullning på damer i denna lägenhet.

Carnaval

Publicerad 2012-02-21 23:33:33 i Barcelona 2012,

Carnaval i Sitges.. Var trevligt utom att brasilianarna hade svårt att sluta snacka portugisiska. Vissa av dem är för jobbiga! Men många är ändå bra.

Hungrig

Publicerad 2012-02-20 09:25:55 i Barcelona 2012,

Börjar bli lagom hungrig nu. Sedan i torsdags eftermiddag är detta det jag ätit: tre skedar ris. Två soppor som mer var "varma koppen" än soppa och igår åt jag två ägg som jag stekte och rev ner lite salamipålägg.

Har inte varit en bra helg direkt!

Hm..

Publicerad 2012-02-19 20:01:12 i Barcelona 2012,

Kort beskrivning på min nya roomie från belgien.

22 år. Röker cannabis. "Fuck school". Vegan.

Sen hur mycket mer hon röker / sysslar med vill jag knappt veta. Sen hennes relation till utbildning krockade ganska rejält med min, hon har gått om ett par år på grund av mycket skolk och sånt, men hon bryr sig inte direkt förklarade hon. Vegan visst, tycker att de som är veganer ändå ofta är skarpa och ser upp till många men det var det som i våra "snabba frågor" tippade vågen åt det hållet som indikerar att vi inte har något gemensamt.

Dessutom är hon inte från den holländska delen av belgien utan pratar franska och tyska - det vill säga att hon inte förstår alla bra meningar jag kan på holländska. Bah!


Notera att jag endast pratat med henne i 15 minuter. Just nu känns det riktigt skönt att hon endast stannar två veckor. Hoppas att mitt "first impression" ändras.

Aha!

Publicerad 2012-02-19 16:05:56 i Barcelona 2012,

Min flatmate Mariana sitter och pratar med sin mamma och styvpappa på skype, jag lyssnar på konversationen och inser att jag faktiskt förstår vad hennes styvfarsa säger för att han pratar så tydligt medan hennes mamma är riktigt svår att förstå.

Jag blir sjukt nöjd och tänker "fan vad nice, jag börjar lära mig portugisiska rätt bra nu!".

Lite senare tar jag upp det till Mariana och säger: "Jag förstod faktiskt vad din styvfarsa sa, det måste betyda att jag äntligen börjar förstå lite portugisiska?" varpå Mariana svarar "Jaså! Kanske kan vara för att han pratar spanska och inte portugisiska!"

Ja, normalt hör jag skillnad på spanska och portugisiska men jag tog som för givet att det var portugisiska x2 på andra sidan världen.


Doh.

Nej!

Publicerad 2012-02-18 18:53:57 i Barcelona 2012,

Jag har seriöst inte tid eller tålamod för såhär långsamma människor! Jag är sjuk, vill hem och köpa Luleå - Djurgården!

Just nu..

Publicerad 2012-02-16 22:40:22 i Barcelona 2012,

så har jag bestämt mig - jag ska aldrig igen äta på burger king i spanien. Jag antar att det är BKs fel. Jag har inte spytt såhär sedan min första fylla.

Kommunikationsproblem

Publicerad 2012-02-15 23:20:05 i Barcelona 2012,

Så.. Rörmokarn var här och fixade vårt kök och vår trasiga toalett. Tycker det mest ironiska var att han var italienare och tyckte mig ana en mustasch också. Saknade bara röd tröja med blåa byxor så hade jag kallat han Mario.

Ösregn

Publicerad 2012-02-14 22:56:46 i Barcelona 2012,

Det kom en skur av ösregn nyss, var riktigt härligt! Fasen vad jag saknat regn. Sen bor jag bor jag på femte våningen så man hör alla tak här precis bredvid mitt fönster smattra härligt! Tyvärr regnade det bara 15 min, nu är det stjärnklart igen.. Skumt.

Det vi kom fram till..

Publicerad 2012-02-14 17:32:08 i Barcelona 2012,

..här om dagen är att spanjorer använder sina händer väldigt mycket när dem pratar på ett sätt som vi inte direkt gör i Sverige.

Det man märker när man lär sig språket mer och mer är att händerna som får ett eget liv. Ibland under en konversation märker man som att först ena handen som börjar hoppa lite av sig själv. Som röra på sig utan att man gör något, innan den plötsligt flyger upp i luften och gör gester like there was no tomorrow. Sen vaknar andra handen och samma historia där.

Det är ganska intressant, mina händer som alltid varit så lugna och trevliga har nu vaknat till liv för att dem vill peka, demonstrera, visa och förklara saker som de inte tycker jag är nog bra på genom endast tal.

Invigt nya gymkortet

Publicerad 2012-02-13 15:43:44 i Barcelona 2012,

Dock fick jag inte göra så mycket mer än att springa. När jag äntligen hittade till själva gymdelen(förrutom basketplaner, simhallar och liknande) så kom det fram en från personalen och sa att man MÅSTE ha handuk med sig som man ligger på(förrutom de skydd som redan ligger) om något annat än fötterna ska vidröra deras equipment. Dessutom måste man ha en badmössa om man badar. Dem är jävligt hygieniska här tro det eller ej.

Gymmet var dock förbannat fräscht. Får göra ett nytt försök imorgon och ta med mig min toalla.

Vet inte om det är en positiv eller negativ sak

Publicerad 2012-02-12 16:14:49 i Barcelona 2012,

..men att bo med brasilianarna för med sig lite musik jag normalt sett inte lyssnar på, exempelvis denna låt som dem sjunger på 24/7 som inte kunnat undvikas att sätta sig på mitt huvud. Men jag tycker den är ganska mysig nu. Nossa betyder vår på portugisiska, ungefär det och titeln jag kunnat översätta än.. Men jag lär mig!

Michel Teló – Ai Se Eu Te Pego på spotify

Söndagar...

Publicerad 2012-02-12 13:28:26 i Barcelona 2012,

i Barcelona är verkligen enormt tråkiga. Detta är min andra söndag här och jag börjar ana mönstret. Det finns verkligen ingenting som har öppet. Inga mataffärer, kiosker, klädaffärer, gym, restauranger, barer - verkligen ingenting. De barer/uteställen som väl har öppet öppnar först klockan 23. Jag har inte den blekaste om vad man ska kunna hitta på en sån här dag.

Tidigare i veckan såg jag fram emot idag för att det skulle bli en lugn och avslappnande dag, men jag är klar nu. Jag har slappnat av färdigt och är istället fantastiskt rastlös. Dessutom sover mina roomies fortfarande så får inget sällskap ännu!

Dresscode

Publicerad 2012-02-12 00:26:28 i Barcelona 2012,

Var dresscode på klubben igår så tvingades köpa nya skor, mina vans dög tydligen inte. Spanjorer har förbannat små fötter, fanns totalt två par(av 30) på skoaffären närmast som var rätt storlek(44). Resten var 40-42 och någon enstaka 43. Fanns ingen större än 44 heller.

Billiga var dem i alla fall. Alla par var billiga. Känner mig sjukt obekväm i denna typen av skor. 13 euro för dessa. Fanns snyggare men som sagt - för små.

Nu jäklar

Publicerad 2012-02-11 16:06:02 i Barcelona 2012,

Köpte gymkort igår. 100 meter ifrån dörren - hur skönt är inte det? Dock var man tvungen att, när man köpte det, välja om man ska ha kort för klockan 7-13, 13-17, 17-23 eller hela dagen men det var svindyrt. Valde 13-17. Nu vaknade jag just så idag är det lite sent men måndag då jäklar! Gymnet var lika stort som coop arena med tre feta pooler också! Dock om man badar måste man ha en simmössa, ska inskaffa en sån sen.

Jag tror jag sov lite för länge idag, men skönt var det.

Signing out

Publicerad 2012-02-11 07:25:33 i Barcelona 2012,

Det var en lång natt. Gillade inte klubben. Sutton hette den. För hög musik, var som i HIMYM när ted är på den där klubben med barney i en av de tidigare säsongerna. Jag hade nog gillat den mer om jag var onykter. Gillade inte musiken eller DJn heller, han var dålig.

Sjukt lång och händelserik dag dock. Varit vaken i 24 timmar nu så eventuellt kanske jag sover en stund imorgon.

Klubbar..

Publicerad 2012-02-11 02:17:35 i Barcelona 2012,

..är inte riktigt min grej.. Föredrar barer över klubbar alla gånger! Speciellt denna typen av klubbar. Stor som satan, sjukt mycket folk, värsta satsiga dresscoden som jag fick inpulsköpa nya skor för, som också spelar dålig musik. Med 4 brasilianska tjejer.. Den kille som hängde med fick inte komma in; hans skor var inte nog snygga. Jag är grymt tveksam.. Men vadfan. Man får väl bjuda på sig själv lite antar jag! Hur kul skulle de fyra brasilianarna ha utan mig?! :P

Jag vet att jag upprepar mig...

Publicerad 2012-02-10 21:35:57 i Barcelona 2012,

...men jag hatar verkligen att hamna i situationen då man presenterar sig genom kindpussar. Min brasilianska rumskompis kommer hem, jag står i köket lyckligt ovetande om vad som komma skall... Han har med sig sin flickvän och han hälsar glatt på mig och frågar om jag träffat hans flickvän tidigare. Jag svarar nej och går fram med högra näven framme för en härlig handskakning - istället böjer hon sig fram och jag anar kindpuss och tänker "AHA!!! denna gången är jag med!" och tänker att det är en, för den senaste gången var det bara en. Men efter jag gjort en och sen drar mig tillbaka inser jag att hon inte är klar!! Så jag får böja mig fram igen för ännu en.

Försökte bortförklara mig lite småfumligt med "kulturkrock".. Dem skrattade förhoppningsvis med mig.


Jag har varit på spanska parlamentet idag. Det var häftigt. Ska visa en bild sen då jag står och visar vart skåpet ska stå i parlamentet. Måste bara få den skickad till mig först.

En sak...

Publicerad 2012-02-09 23:58:47 i Barcelona 2012,

...som fascinerar mig här är att jag bor i en lägenhet som står 1 meter ifrån en grovt traffikerad väg men lägenheten är så ljudisolerad så man hör överhuvudtaget inte trafiken.

Det enda jag hör är mina flatmates, men dem är betydligt tystare än vad det varit i batcave genom åren.

Idag är det sista dagen innan helg, aka torsdag. Det enda som är dåligt är att jag tar antibiotika mot den där jävla infektionen så jag får inte dricka mer än 6 öl sa läkaren. Jag får inte bli onykter. Då kan antibiotikan slå snett. Får spara mig till nästa helg.

Nu du!

Publicerad 2012-02-09 18:43:04 i Barcelona 2012,

Fick värsta dissen igår om att jag inte gjorde något turistigt när jag är i Barcelona.. Eller kulturellt. Min åsikt är att jag har gott om tid men tog ändå piken och åkte på picassomuseet idag med lite folk från skolan!

Jag träffade några nya människor också. Några asiater. Två från japan(?) och en från singapore. Hon från singapore var trevlig för hon kunde engelska, men dem andra två kunde varken spanska eller engelska.

Så jag strollade senare tillbaka till brassarna! Har lärt en brasiliansk kille sjunga "visa pattarna" som han sen lovat att göra när vi går ut ikväll. Ska bli intressant!

Konstigt

Publicerad 2012-02-08 23:07:41 i Barcelona 2012,

Folket här funderar på att åka upp i bergen och åka skidor i helgen och frågade om jag ska med. Känns lite baklänges nu när jag väl rest bort från snön, men svårt att missa 6 brasilianare stå på ett par skidor för första gången i sitt liv varav 4 av dem aldrig sett snö förut. Vilken syn!

Espanglish

Publicerad 2012-02-08 09:26:53 i Barcelona 2012,

Nu är min två dagars frikort över - började igår prata endast spanska hemma. Med hjälp på traven av engelska då. Kul också att det första ämnet som kom upp var att jämföra och berätta och få en föreläsning om brasilianska/svenska politiken och hur landen styrs.

Det låter mer avancerat än vad det var. Om man översätter mig känns det mer som att jag sa och berättade lät som "ööh man, styra, svensk, ugh". Men jag fick beröm i alla fall. Snällt att dem ljuger för min skull!

En annan kulturkrock

Publicerad 2012-02-07 23:22:20 i Barcelona 2012,

Brassarna lagar mat åt mig hela tiden. Riktigt bra mat också. Jag får försöka övertala dem att hjälpa till men får varken diska, städa eller något, som kille släpps man knappt in i köket här när de är hemma. Idag diskade jag massor "behind their back".

Senare kom dem fram till mig och sa på en blandning av spanska och engelska:
-"Viktor, vi har en fråga till dig... Kan du laga mat?"
Jag svarade ja och att jag gärna vill hjälpa till, att jag tycker det är lite orättvist att det är de två som gör maten hela tiden. Dem såg mest chockade ut, förklarade att killar inte kan eller ska laga mat / städa i brasilien så de låter mig fortfarande inte hjälpa till.

Jag klagar inte. Snarare motsatsen. Nu har jag ju försökt åtminstone, det alternativ som återstår är helt enkelt att njuta av det! :-)

Sen så var det ju...

Publicerad 2012-02-07 15:05:55 i Barcelona 2012,

En annan intressant sak med brasilianarna var igår på Black Sheep då alla(även killarna) helt plötsligt skrek "MÁÁÁÁMEN!" och tog sig på sina bröst samtidigt. Detta skedde ungefär var trettionde minut.

Mámen är en lärare.

Mámen är tydligen också likt ordet bröst på deras dialekt.

Dem har sjukt roligt åt det.

Tystnaden som uppstår när...

Publicerad 2012-02-07 09:28:49 i Barcelona 2012,

...ska hälsa på en portugis och de hälsar genom en kindpuss och sen förvirringen när man inte förstår hur många man gör...

...ska hälsa på en italienare som man blev bundis med igår och han kör en "holaa" och sträcker fram handen så jag skakar den helt enkelt...

...ska hälsa på en fransman och de hälsar genom kindpussar, men ej med samma antal som portugisen och man blir förvirrad igen...

Frukost

Publicerad 2012-02-07 09:14:57 i Barcelona 2012,

Har märkt att, till skillnad från luleå, jag måste äta frukost här. Så verkar det i alla fall. Anledningen är att jag börjar må illa när jag åker metron om jag inte har ätit av någon besynnerlig anledning. Nackdelen är att frukost här är hopplöst. Bröd utan choklad på existerar i princip inte! För att inte tala om pålägg...

Ha

Publicerad 2012-02-07 02:40:52 i Barcelona 2012,

Var på en bar i centrum med 7 brasilianare.. Det var intressant! Dem har ganska låg humor, betydligt lägre än min.. Men ganska roligt :) Två stycken sangria blev det, den var oväntat god faktiskt! I Malaga smakade den inte riktigt lika bra som här.

Har lärt mig lite portugisiska också, det är inte dåligt! Nåja. På bilden är jag och 7 brasilianare. Dem två längst till höger närmast är mina flatmates :)

Testa på utelivet

Publicerad 2012-02-06 21:13:20 i Barcelona 2012,

Ska ut idag på en bar som heter Ovalla Negra(Black Sheep) med två av mina rumskompisar från Brasilien. Med oss ska också typ fyra andra från Brasilien + att dem bjöd in mer folk. Ska bli intressant.

Nytt nummerskaff

Publicerad 2012-02-06 16:29:48 i Barcelona 2012,

Tycker det är kul att hon läste av från mitt pass men ändå fick nationaliteten fel.

Ps: jag dubbelkollade på passet, det står Sweden :-(

Ja!

Publicerad 2012-02-05 23:45:06 i Barcelona 2012,

Över förväntningarna. Långt över! Jag bor med tre från brasilien, två tjejer och en kille. Först träffade jag tjejerna. Jag sov i några timmar sen när jag vaknade var dem hemma. Jag klev upp, dem snackar bra engelska men jag ska försöka prata spanska med dem när jag kommer igång med språket. Men tills vidare pratar dem bra engelska. Det första dem gör är att fråga om jag är hungrig och bjuder mig sedan på pasta med pesto och steker någon sorts kött, sen pannkaka efter det och sen någon sorts frukt med grädde. Jag får inte hjälpa till - varken med tillagningen eller disken.

Jag vet inte hur många som minns att jag skämtade om att detta var drömmen men - den slog in litegrann!


Sen träffade jag ganska nyss killen, han är kusin till en av tjejerna. Jag trodde först att tjejerna var lesbiska för att dem sover med varandra istället för att ena sover i sitt rum(och för att han som visade mig lägenheten sa att ha trodde dem var det), men tydligen så var det bara en fråga om att värmaren i ena rummet var trasig så hon bytte. Killen snackade perfekt engelska dock, han var rätt speciell. Han kom inte hem förrän nu, anledning "alla musem är gratis första söndagen i månaden, så då måste man liksom".


Jag kommer nog trivas med dem!

Intryck

Publicerad 2012-02-05 12:38:55 i Barcelona 2012,

Det första som händer när jag kom hit och kliver på tåget, jag sitter och pratar med en annan svensk och en brasilianare jag träffade på planet, så kommer det en man på tåget som brister ut i dragspel. Högt som fan.

Nästa sak som händer är att när vi kliver av tåget så får en kvinna sin väska ryckt av en tjuvkvinna. Tre pers hoppar på henne och stoppar henne. Sen verkar jag dela rum med två lesbiska brasilianare och en brasiliansk kille. Men mitt rum ligger vid ytterdörren så jag kan stjäla wifi av en granne! Nu ska jag köpa mat i Segrada Familia.

Nu så

Publicerad 2012-02-05 04:45:17 i Barcelona 2012,

Efter en 21 timmars tågresa i sittvagn(får tillbaka 50% av vad biljetten kostade :-) ), en femrättersmiddag på Smak samt en dygning på arlanda är väskorna incheckade och jag sitter vid gaten med "Jump on my shoulders" i öronen börjar det tillslut kännas lite att jag är påväg bort. Ska vara framme i Barcelona klockan 10.05 enligt schemat för att sen försöka ta mig mot min lägenhet.

Jävlar vad jag ska sova på planet.

Och jävlar vad brittiska tvserien Sherlock är bra. Bland det absolut bästa jag sett. Utan tvekan.

Försenad?

Publicerad 2012-02-04 10:59:27 i Barcelona 2012,

Tåget gick 20.40. Nu 14 timmar senare är vi här. Cirka 30 minuter från Bräcke. Men vi skulle varit i Stockholm om 2 timmar, börjar kännas lite tajt, va?

Vi är framme 17 om vi har tur..

Om

Min profilbild

Viktor

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela