Dag 26. Resdag och hotellnatt i Bogotá.

Publicerad 2015-08-01 02:59:05 i Colombia/Ecuador 2015,

Resdag idag. Lite nojigt på morgonen eftersom att alla busschaufförer och alla taxichaufförer kanske skulle strejka. Detta mot att det finns en app för att skaffa taxi och i den betalar de inte skatt, dvs de är billigare, plus de har inte (betalat för) skaffat taxilegitimation. Men strejken blev uppskjuten till imorgon. I Bogotá var den i förrgår, så vi missar precis båda. 

Det är som sagt resdag idag. Särskilt för Bernhard (i Colombia också känd som Ben/Bern./Bernhard Frand/Bernardo/Bernardinho) som idag lämnar landet för att återvända till Sverige eftersom semestern är slut. Vi alla flyger först gemensamt från Cartagena till Bogotá och där väntar vi tre timmar med Bernhard innan han går till sin gate och väntar.


Medan vi väntade med Bernhard käkade vi en lyxig lunch.

Efter lunchen satte vi oss utanför Juan Valdez och sydde fast en colombianska symbol på respektive väska.


Sjukt tråkigt att tappa så vi går från kvintett till kvartett. Känns redan tommare utan honom. Men vår resa fortsätter som kvartett. Nästa stopp är något vi sett fram emot i en vecka. Vi ska bo på hotell. 

Väl framme på Hotell Borboleta som ligger rätt nära flygplatsen är det mer syjunta för de som inte hann sy klart på flygplatsen. Dessutom erbjöd hotellet att tvätta våra kläder och vi beställde mat för roomservice. Ser redan nu fram emot morgondagens hotellfrukost.


Imorgon lämnar vi Colombia vilket känns sorgligt. Vi har varit här 25 dagar och ändå bara skrapat på ytan på allt man kan göra här. Nästan ofattbart hur mycket vi inte hunnit göra men också nästan lika ofattbart hur mycket vi faktiskt hunnit med. 

Imorgon efter lunch flyger vi till Ecuadors huvudstad, Quito, där vi har en natt på Hostel Revolution bokad. Det har fått enormt bra betyg och är rätt billigt. Kostar 83 kronor per natt i en sovsal för sex personer, där vi har fyra av bäddarna. Flyget dit tar nästan tre timmar. 

Den som vill fördjupa sig lite i Ecuadors ekonomi kan det vara intressant att läsa denna denna artikeln av Economist ("Blir Ecuador Latinamerikas Grekland?") som publicerades för 5 minuter sedan. Känns relevant. 

http://www.economist.com/news/americas/21660140-will-ecuador-turn-latin-americas-greece-scraping-barrel?fsrc=scn/fb/te/pe/ed/ScrapingTheBarrel

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Viktor

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela