Dag 30. Åter i Quito.

Publicerad 2015-08-05 05:27:56 i Colombia/Ecuador 2015,

Väldigt lugn morgon med en lika bra frukost som igår. Sakteliga masade vi oss mot bussen som skulle ta oss från Baños till Quito. Bussresan var lugn och skön tills vi på bussen inser att den första riktiga stölden (sedan våran resa påbörjades) nu har skett. 

Det är Sofies plånbok som är borta, inklusive pengar, körkort och betalkort. Hon hade väskan i famnen nästan hela den tre timmar långa bussresan utom en kort stund då den stod mellan hennes fötter. Då har alltså någon i sätet bakom krypit under hennes stol, dragit ut hennes plånbok ur väskan som stod mellan hennes fötter och direkt klivit av bussen. 

Vi ringde direkt och spärrade kortet och ringde sedan försäkringsbolaget. Får tillbaka pengarna med undantag för en självrisk. Gick direkt från bussen till vårat hostel och lämnade väskorna innan vi gick till polisstationen och gjorde en anmälan. Polisen var enormt hjälpsam och det gick oväntat smidigt. Nu väntar vi bara på ett nummer från försäkringsbolaget så vi kan hämta ut pengarna. 

En miljöbild där vi promenerade. 

Resten av dagen hände inte mycket. Vi gick till ett mysigt café där ägaren (tror vi det var) var enormt trevlig. Han satte sig ner med oss och gav oss tips på vår fortsatta resa vilket tacksamt mottogs eftersom vi precis ändrat vår rutt. Istället för att åka ner till Peru åker vi till Ecuadors norra kust med buss och åker längs den ned till Guayaquil där vi sen tar ett flyg till Quito och sedan hemåt den 18e augusti. Väldigt taggade på att se vad kusten har att erbjuda.

Caféets namn var Cafeto och hade bäst kaffe hittills i Ecuador. 

Observera att dag 29, för gårdagen, las upp just innan detta inlägg på grund av internetbrist. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Viktor

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela