Dag 32. Rundvandring i Quito.

Publicerad 2015-08-07 01:24:59 i Colombia/Ecuador 2015,

På morgonen hämtade vi ut Sofies pengar som blev stulna (minus självrisk) hos Western union. Länsförsäkringar, samt SOS International som vi fick ringa, hanterade saken smidigt. 

Efter det gick vi till Cafeto där vi åt frukost för att efter det få en guidad tur i stadens centrum av Felipe.

Bild nedan: jag pratar med Felipe












Nedan var vi och knallar runt i och ovanför en stor kyrka. 









När vi var klara köpte vi vår åtta timmars bussbiljett som 23.15 avgår från Quito till Canoa, samt bokade hostel för två nätter. Efter det ringde vi Avianca (flygbolaget som vi skulle ha flygit med till Guayaquil idag) för att meddela att vi inte skulle åka med dem till Guayaquil men skulle ha kvar vår biljett från Guayaquil till Quito den 18 augusti. Tydligen gick inte det, utan när man missar/hoppar över en flight så tas returbiljetten också bort. Alltså bara tur att vi ringde eftersom vi tog för givet att det inte skulle vara problem att strunta i en biljett och ha kvar den andra. Så vi får betala en ombokningsavgift på $77 för att få åka med får biljett vi redan köpt från Guayaquil till Quito. Helt orimligt, men vi hade inget val. När vi väl accepterat läget och förstått att det inte gick att göra något åt tog det ytterligare 45 minuter att göra klart ändringen på telefonen. Absurt. Personen jag pratade med på Avianca var verkligen inte medgörlig. Det enda som var minsta trevligt under samtalet var att bli tilltalad "sir". 

I skrivande stund sitter vi och väntar på Felipe som guidade oss tidigare, vi ska äta middag med honom klockan 20. Sen tar vi en taxi till Quitumbe (busstationen), vilket tar ungefär en timme, vid 21.30. Om alla planer går i lås åtminstone. 

Imorgon är vi framme i Canoa vid 07 på morgonen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Viktor

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela