Dag 35. Puerto Lopez.

Publicerad 2015-08-10 05:13:38 i Colombia/Ecuador 2015,

Idag har vi åkt från Canoa till Puerto Lopez. 

Först tog vi en 30 minuters taxi till Bahia (just nedanför Canoa) för $2.5 per person. Efter det, en 3 timmars buss från Bahia till Jipijapa ($5 per person). Från Jipijapa skulle vi ta en buss i ungefär en timme till Puerto Lopez(1.5$ per person). 20 minuter från Pto. Lopez gick dock bussen sönder och vi blev strandade på vägen i typ 20-30 minuter innan en lokalbuss hämtade upp oss och tog oss vidare till Puerto Lopez. 

Från stationen tog vi varsin MotoTaxi (typ tuktuk) till vårt hostel Alcazaba. 


Hostelet var ganska mysigt. Fick ett schyst familjerum (för fyra personer, men man ryms nog sex personer) för $15 per person per natt. 

Åkte 8.30 på morgonen och var framme vid 15, så ganska direkt tog vi oss ner på byn (kanske tio minuters promenad från hostelet) där vi käkade en sen lunch och kikade runt lite. Vädret var dock dåligt idag, duggregn och allmänt grått. Förmodligen och förhoppningsvis kommer det snart vända. Särskilt inför i övermorgon då vi ska till Isla de la Plata och kolla på djur. Eller, egentligen gärna innan imorgon då vi hoppas på strandhäng. 

Här är en bild på middagsrestaurangen, en lyxig italiensk restaurang. Dock fångade vi rätt bra på bild hur Ecuador (och även Colombia) är ganska liberala med djur i köken. 

Här är också ett väldigt gott vin vi drack. Provade även i vitt. 

En notering vi gjort är att det i varje buss vi åkt (nästan) visas en spelfilm som heter God Is Not Dead.

Spolier alert: Den innehåller en hel del propaganda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Viktor

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela