Dag 36. Agua Blanca.

Publicerad 2015-08-11 04:17:01 i Colombia/Ecuador 2015,

Eftersom vi trodde det skulle bli tråkigt väder idag också bestämde vi oss för att göra en aktivitet som var oberoende sol. Det var att besöka Agua Blanca, ett sorts naturreservat med massor av arkeologiska utgrävningar från tusentals år f.kr. Taxin dit kostade $3 per person och inträde inklusive guide kostade $5 per person. Och det var väldigt prisvärt!

Vår guide pratade endast spanska, men alla upplevde honom ändå ganska enkel att förstå eftersom han pratade långsamt och använde mycket kroppsspråk. Först gick vi på museum vilket inte var jättehäftigt men ändå intressant. 




Fick sedan knalla runt i djungeln och kolla på arkeologplatser, men höjdpunkten under denna promenaden var nog djuren och hur vacker själva naturen var. Dessutom blev det plötsligt blå himmel.










I slutet av vår guidade tur fick vi chansen att bada lerbad i en vulkanisk lagun. 

Dock hade vi lite tidspress (och det luktade förskräckligt) så vi skyndade oss istället tillbaka och åkte sen till stranden istället. Mellanlandade snabbt i vårt hostel (bilden överst av bilderna nedan) innan vi skyndade till stranden med en MotoTaxi.



I Ecuadors vatten (Stilla havet) var det definitivt kallare än i Colombias karibiska men ändå runt 27 grader, vilket var skönt att bada i. Första gången jag badar i Stilla havet. När jag jobbade i Peru 2013 var det inte aktuellt att bada i hav eftersom Lima är så kallt under svensk sommar och övriga varma städer jag besökte var i berg eller öken. 

Efter strandandet åt vi middag på en av de bästa restaurangerna i Ecuador så här långt, ironskt nog på en restaurang med temat Colombia. Jag och Linda åt en sorts matbananchips med olika röror i sig vilka var väldigt spännande.


Imorgon ska vi till Isla de la Plata och vi är hysteriskt taggade. Vad finns där då? Förhoppningsvis visas det på bloggen imorgon!

Om intresse finns att lyssna på två låtar som spelas här och i Colombia nästan 24/7 så klicka på spotifylåtarna nedan.

http://open.spotify.com/track/4Ld3RS6KBXGsvtfmnjxlVl
http://open.spotify.com/track/6cJLfIqwh0tCKRjYM3WpZ5

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Viktor

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela