Dag 37. Isla de la Plata.

Publicerad 2015-08-12 04:31:16 i Colombia/Ecuador 2015,

09.30 blev vi upphämtade och skjutsade till hamnen. Idag ska vi på en båttur till Isla de la Plata. I denna båttur ingår båten, snorkling, valskådning och guidad tur på själva ön. Den är en del av samma naturreservat som Agua Blanca som vi besökte här om dagen. 

Isla de la Plata, or Silver Island. Some say the uninhabited island derives its name from the centuries-old buried treasure of Sir Francis Drake. Others that "silver" refers to the large deposits of guano that stain its dark cliffs.


Det var en guppig båttur på nästan två timmar för att ta sig dit och en tjej blev så sjösjuk att hon fick halvt ligga över båtens kant och kasta upp. Båtmotorn strulade också en del vilket slösade sisådär en halvtimme extra. 

Framme på ön visade det sig vara lite försenat så vi fick snorkla före öbesöket. Det var jäkligt mycket kallare än att snorkla i Karibien, men korallrevet var häftigt. 

Vi åkte in mot ön och välkomnades av mängder av sköldpaddor. Tydligen fanns det dock ännu större än de vi såg.





På ön väntade en 2.5 timmes promenad upp i öns klippor där vi skulle få se bland annat Blue Footed Boobies och Magnificent Frigade Bird samt vanliga fåglar, så som pelikaner. 



Nedan: Blue foot Boobies


Nedan: Magnificent Frigate Birds (kan bli längre än mig mellan vingspetsarna)


Efter fågelskådningen skulle vi bege oss ut och leta valar. Lyckades bra, såg minst 10 olika knölvalar. En knölval är över 15 meter lång och väger ungefär 40 ton. Fick en bra film på en av valarnas lek men kunde inte lägga upp den här. 




På båtresan tillbaka hem gick båtmotorn sönder och det tog väl en 40 minuter att laga, men då fick vi se solnedgången från båten. Dock blockade ett moln den mesta sikten.

I stan passade vi på att äta en snabb middag innan vi åkte tillbaka till vårt hostel. Det blev en väldigt lång dag, för vi var tillbaka här klockan 20.00. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Viktor

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela