Dag 11. Minca

Publicerad 2015-07-17 04:38:21 i Colombia/Ecuador 2015,

Uppstigning runt 9 för frukost innan vi begav oss upp i bergen för att besöka kaffeplantaget i Minca samt deras vattenfall. 


Hela dagens paket gick på 45000 pesos/person vilket är ungefär 150 kronor. Vi delade minibuss med två trevliga holländare och en mycket guppig resa 800 meter upp i en sorts djungel var vi framme. 

Här är bilen vi åkte.

Linda + chauffören


På kaffeplantaget blev vi guidade runt. Intressant var att ingen av maskinerna drevs av el utan det var vattenkraft och vattentryck som pumpade runt bönor. 








Och i slutet på kaffeplantaget bjöds vi på kaffe. Dock besviken att de förväntade sig att man var en hårding och drack kaffe utan mjölk, men det var gott trots mjölkbrist. 

Efter plantaget åkte vi bil i 20 minuter till för att sedan promenera en halvtimme eller så till ett sorts vattenfall där vi fick bada. 



Det var mysigt. Några bilder från promenaden nedan.





Efter vattenfallet åkte vi in till en mysig colombiansk by för att äta lunch.


Därifrån knallade vi till en utkikspunkt där vi inte såg så mycket då det var rätt disigt. 



All in all en väldigt mysig dagsutflykt. Här är ett foto från minibussen som bonus. Körde om detta par med denna stol på väg hem.
På kvällen gick vi och shoppade på ett köpcenter i närheten. Samtliga hittade något åt sig själva. Sen handlade vi mat inför imorgon. 

Nu packar vi noga eftersom att vi ska till Tayronas nationalpark imorgon och sova över där. 

Hasta la vista!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Viktor

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela