Dag 13. Tillbaka från Tayrona till hostel

Publicerad 2015-07-19 07:33:36 i Colombia/Ecuador 2015,

Idag ska vi åka tillbaka från Tayrona. Varm natt utan AC och med endast en liten fläkt som inte nådde alla i stugan. Vid 8 är alla igång och Linda är redan ute och kör något sorts träningspass. Frukosten blir en besvikelse eftersom något djur mer eller mindre ätit upp den korv vi tänkt ha på frukostmackorna, så det blir endast bröd och mjukost med tomat samt något sorts kex. Det innebär också att vi kommer få köpa lunch här istället för matsäck. 

Jag och Bernhard är snabbt färdigpackade så vi kilar i förväg för att ta en kaffe med mjölk (något som blev mjölk med kaffesmak eftersom de gärna överdoserar mjölken). Därefter är vi strandredo och möter upp tjejerna.



Efter strand och bad börjar promenaden ut från Tayrona och det tar väl strax under två timmar. 




Åker en minibuss tillbaka till vårt hostel med en enormt härlig chaufför som plötsligt åker in till ett random hus från huvudgatan där en snubbe kommer ut med en dunk bensin och tankar bilen. 

Blev lite mer bad i hostelpoolen innan vi käkar middag och spelar kort där två britter gör oss sällskap och lär oss ett spel som heter något i stil med Yannif. Var rätt kul men tog enormt lång tid. 



För eget minne kommer ungefärliga regler för Yanniv här: 
Man får fem kort och ska få så lite poäng på handen som möjligt. Joker är 0, Ess är 1 och klädda kort är 10. När man har 7p eller mindre på hand kan man säga Yanniv(uttalas typ Yannif). Alla spelare kvar på "rundan" får då spela klart sin hand och man får sina poäng. Klarar den med Yanniv sig får den 0, misslyckas den med att ha lägst får den 50. När någon når till 200 avslutas spelet, 

Under spelet lägger man först ut sina kort, antingen ett, flera kort eller färgstege på 3. Joker kan vara vad som helst. Lägger någon två kort kan man snabblägga som man har samma siffra. Sen när man lagt får man ta upp ett, antingen från släng/högen eller dolda högen. 

Kommentarer

Postat av: Robban

Publicerad 2015-07-19 14:24:05

Kepan bak och fram, gillart 👍🏼

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Viktor

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela