Dag 15. Dykarcertifikat del 1.

Publicerad 2015-07-21 03:12:27 i Colombia/Ecuador 2015,

Idag har vi avverkat en milstolpe i Colombia, något vi blivit varnade för. Vi blev av med en plånbok. Och det var inte på det sätt vi räknade med... 

Bernhard (i Colombia känd som Ben) tappade den ur fickan i en taxi. Tur nog kände vår instruktör chauffören och ringde och styrde upp återkomst av plånboken imorgon. 

Dagen i övrigt då? 8.15 hade vi ätit klart vår frukost och var väntandes på hämtning av företaget son skulle göra oss fem till dykare. Vi började med att få skriva lite personuppgifter och sen se tre kortfilmer på ungefär 40 minuter vardera (men vi har två kvar) och efter varje svara på lite skriftliga frågor. 



På lunchrasten gick vi till Lulo och käkade. 



(Charmiga smygfoton á la Bernhard)

Efter maten åkte vi till en pool där vi provade olika "skills" som man måste kunna när man dyker. Exempel på det var att ta bort munstycket man andades i och under vatten blåsa bort vattnet, eller att ta av sig snorkelglasögonen och simma ett varv runt poolen och sen ta på sig glasögonen under vattnet och blåsa bort vattnet som fyllde glasögonen samt att Carlos (instruktören) slog av ens luft och när man inte kunde andas längre fick vi med gester be om luft av sin dykarpartner och då fick man dennes munstycke och kunde andas igen. En timme var vi bredvid poolen och fick instruktioner, tre timmar (oavbrutet) var vi i poolen och minst 2 av dessa timmar var vi under vattnet. Kl 19.45 var vi tillbaka på vårt hostel, så nästan 12 timmar var vi borta. 

Nu sitter vi här, vissa äter och vissa väntar på mat.


07.15 hämtas vi imorgon och då ska vi ut på djupt vatten, där vi förhoppningsvis inte tar oss vatten över huvudet. Hehe. 

Fotnot. Tvingades raka bort skägget eftersom det kom in så mycket vatten i cyklopet, plus att det stacks rätt ordentligt på läppen eftersom munstycket till andningen knölade ihop den. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Viktor

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela