Dag 16. Dykarcertifikat del 2

Publicerad 2015-07-22 04:14:33 i Colombia/Ecuador 2015,

07.15 hade vi ätit klart vår frukost och inväntade upphämtnigen. Vi åkte till dykcentret där vi fick plocka på oss utrustning och våtdräkter. 




Denna bil sjösatte båten (cirka 20 meter från dykcentret). 

9.00 var vi på båten påväg ut till Tayrona (nationalparken) då vi skulle öva och dyka i dess korallrev. 

Här är vi, just före, sjukt taggade.


Första dyket fick vi först simma 300 meter utan utrustning (men med simfötter) i vattnet. När vi gjort det fick vi utrustningen från båten och fick ta på oss den i vattnet. När alla sex var färdiga dök vi ner till 6 meters djup (18 fot, eftersom all dykning i Amerika mäts i fot trots att de har allt annat i meter). På 6 meter fick vi öva på att hålla oss "svävande" i vattnet så vi varken flöt upp eller ner, samt få slut luft och genom gester få luft av sin buddy (i mitt fall Anna) så man kunde åka upp till ytan och "rädda" sig. Sen skulle man också ta av sig cyklopet under vattnet på 6 meter och sen ta på sig det igen och blåsa bort vattnet med näsan. När vi var färdigövade simmade vi ner till 12 meter och kollade på lite koraller och sen tillbaka till båten. 

Efter första dyket på cirka en timme vilade vi i cirka 40 minuter och fick lite mackor och sånt innan det var dags igen. 

Då tog vi på oss utrustningen i båten och "välte" över båtkanten med ryggen först, som man gör i film. Vi dök först ner till cirka 6 meter och sen simmade vi över en "kant" och hamnade plötsligt på 18 meter (vårt maxdjup med Open Water Diver-certifikat) där korallrevet började och vi fick se en hel del häftiga saker. Ålar, blåsfiskar, kamoflerande fiskar, lustiga växter och ja... Svårt att förklara med ord. Det var mäktigt. Leo (ena instruktören) fotade lite så ska lägga upp de bilderna imorgon. 

Efter dyk två fick vi åka tillbaka till dykcentret där vi fick rengöra utrustning och packa ihop den så den är fräsch till imorgon. När allt var rent tog vi lunch. 

Färdiglunchade och tillbaka på dykcentret var det dags för mer teori. Vi såg två till filmer, svarade på massor av frågor innan vi gjorde ett förprov och sen det riktiga teoriprovet. Vi fick göra allt i grupp eftersom de menade på att "the buddy system", dvs att ej dyka ensamma var en av dykningens grundregler så då kan man lika gärna också göra provet gemensamt. Provet var lagom svårt men vi klarade det. Det innebär att vi imorgon bara har två dyk kvar innan vi får vårt certifikat. 

Koncentrerade på provet.




På kvällen käkade vi middag och spelade en omgång Yassiv innan vi tidigt gick mot sängen. 7.15 drar det igång igen imorgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Viktor

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela