Dag 18. Linda gästbloggar besök på Bahia Concha.

Publicerad 2015-07-24 06:29:20 i Colombia/Ecuador 2015,

Detta inlägg är skrivet av Linda som gästar bloggen idag.

Idag (torsdag) så bestämde vi oss för att åka ut till en strand som heter "Bahia Concha" för att sola och bada lite. Tyvärr mådde inte Viktor så bra på grund av förkylning så han stannade hemma och vilade, men vi andra åkte dit. 

Runt 10 kom ett ruckel till truck och hämtade upp oss. Vägen till stranden gick genom Tayrona så vi fick återigen njuta av nationalparken. Vägen vi åkte på denna gång var inte så bra underhållen så man skumpade på ganska bra där i trucken. 

När vi kom fram valde vi ut en bra plats sen så badade vi och solade om vartannat. 





En kul grej som hände var att en död krabba i storlek XL nästan flöt in i Anna i vattnet. Vi tog upp den till stranden och helt plötsligt lockades tio colombianer runt oss och vi alla stod och betraktade krabban. Vi tröttnade efter någon minut men colombianerna fascinerades av djuret ett bra tag till och vi alla skrattade tillsammans utan att egentligen förstå varandra. Så lustigt egentligen då ingenting är roligt med en död krabba!
Runt ett började vi bli lite hungriga och Anna och Bernhard gick för att leta upp nåt ställe att äta på. Utan att ha hittat något kom de tillbaka och vi började fundera på en plan b, men så plötsligt kom en snubbe till oss och ville sälja öl. Anna frågade efter lunch och han nappade genast. Tjugo minuter senare kom han med varsin bautaportion kyckling och ris till oss. Bra service ändå, tyckte vi! 

Dagen fortsatte i ett himla skönt tempo. Vi lekte lite "tjugo frågor" och läste, samt brände oss lite i den stekande solen. Vid fyra blev vi upphämtade av ruckel-trucken igen. Vägen hem var lite mer spännande än den dit, då Anna och jag fick ligga i lastutrymmet eller vad man ska kalla utrymmet längst bak. Fyra colombianska killar liftade med oss, tre stycken ställde sig på bakre kofångaren och en klättrade upp på taket. De på kofångaten kollade in på oss hela bilresan till närmsta by. Vi fick många vinkningar, leenden, slängpussar och skratt. Alla här är så himla glada och positiva, och alla bjuder på sig själva så mycket. Vi pratar ofta om det och att vi gillar mentaliteten här. Allt är färgglatt, folk hejar och ler, och det spelas ofta musik överallt, alla är trevliga och hjälpsamma. Vi gillar det väldigt mycket!  
När vi till sist kom hem så bestämde vi oss för att åka till Ocean Mall - ett stort köpcenter i Santa Marta. Det fanns massor av fina kläder och de flesta av oss köpte något. Jag själv storshoppade, en långkjol, ett par jeansshorts, en t-shirt och ett par örhängen fick följa med hem. Nu finns det inte mycket plats kvar i väskan...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Viktor

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela