Dag 20. Tubing i Rio Palomino.

Publicerad 2015-07-26 05:11:32 i Colombia/Ecuador 2015,

Dagen började med en strandpromenad efter frukosten. Efter promenaden hittade vi också en internetbar i närheten av vårt hostel. Där bokade vi boende en natt i Cartagena och en natt i Quito. 

Här är några utsiktsbilder från promenaden.



Efter lunchen gick vi och tubade, som planerat. Det innebar att vi, med stora traktordäck, skulle åka tre timmar längs en flod mitt i naturen här ute i ingenstans. Vi blev skjutsade på varsin moped kanske 20 minuter tills vi var där själva klättringen började. Killarna som körde var väl kanske 15-18 år. När vi åkte hade vi också vårt uppblåsta traktordäck på varsin axel samt både chaufför och passagerare var utan hjälmar. Detta på smala, steniga och rotiga skogsstigar i djungeln i hastigheter värda en mindre motorcykel snarare än moped. Definitivt spännande. 

Väl avsläppta fick vi gå upp i djungeln eller vad man kallar denna terräng där vi gick långt uppåt och sen långt nedåt i värme som gjorde att vi nästan kokade. Särskilt otympligt att bestiga detta "berg" i värmen, med bildäcket och med flipflops. Efter 30 minuter eller så var vi framme vid floden och hoppade i våra ringar, helt ensamma i floden. Mötte bara en urinvånare i övrigt under vår promenad i djungeln.

Vi är djupt besvikna att vi inte hade med kameror här, eftersom att det var en fors så vi blev rekommenderade att inte ha med något fuktkänsligt. Det var dock hysteriskt vackert. Det är nog allt jag kan säga.

Här är vi förresten just nu (kartan). Kommer snart jobba oss först tillbaka västerut i Colombia för att sedan vända ner söder mot Ecuador. 

Mer inzoomat:

Till väster ser ni också våra tidigare stopp, Santa Marta och Cartagena.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Viktor

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela