Dag 5. Sol, bad och El Castillo de San Felipe de Borajas

Publicerad 2015-07-11 05:42:29 i Colombia/Ecuador 2015,

Vaknade ovanligt sent idag, klockan 9, och då var det dags att prova på frukosten på detta hostel. Tämligen omärkvärdigt med kaffe, juice, kritvitt rostbröd, smör och marmelad (och lite ananas) men det ingick åtminstone i priset för boendet. Efter detta intagande av morgonföda gick vi till någon affär som tjejerna ville besöka (Maaji?) och sen taxi till stranden.


Solade och badade tills lunchtid, då högg vi en restaurang i närheten och käkade oväntat bra mat. Nästa destination var San Felipes fort/fästning eller hur man nu ska översätta Castillo från spanska. Vi knallade runt på murarna av Castillo i säkert två timmar i den gassande solen (35 grader varmt) och hade det hemskt trevligt. 

















Efter fortbesöket drog vi till stan igen för att knalla runt samt ta en kaffe på Juan Valdez. Under denna strosning såg vi ett gäng pelikaner glida förbi precis ovanför oss, men vi lyckades oturligt nog inte få någon osuddig bild. Så vi nöjde oss med bilder på annar. 









Kvällen avslutades med att käka pizza på Piccolo Pizza och den var oväntat bra, om än en av de dyrare restaurangerna vi ätit på (betalade typ 80 kr/person för middagen). 

Imorgon ska vi snorkla och åka till en ö som heter Playa Blanco så det blir väldigt tidig uppstigning. Taggad!

PS: Tänkte på hemstaden när jag läste namnet på denna frukt:



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Viktor

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela