Dag 6. Playa Blanca

Publicerad 2015-07-12 05:10:15 i Colombia/Ecuador 2015,

Dagen började hyfsat tidigt. Vi hängde på låset till frukosten 7.30 för att vi ville vara i hamnen 08.00. Väl i hamnen var såklart försäljarna som gamar, det verkar synas på oss att vi ska till Playa Blanca. Många företag kör tydligen den touren men vi skulle åka med Delfines Tours. En kvinna som utgav sig för att representera denna började gå bredvid oss påväg till hamnen och försökte få oss uppskrivna på deras lista. Väl i hamnen hittar vi äntligen Delfines Tours och de schasar bort horden av andra försäljare och vi köper biljetter i harmoni. 

Vi fick först höra att båten skulle avgå 08.30 men det skjöts direkt till 9.15. Sen blev det ytterligare 45 minuter försening, så 10.00 flöt vi ut ur hamnen. Båten var snabb som en kanonkula. 


Efter 30 minuter ungefär var vi på platsen vi skulle snorkla på. Sagt och gjort. Vi snorklade 45 minuter i korallrev i klarblått vatten vilket var jäkligt häftigt.



Nästa stopp var Playa Blanca där lunch, sol och bad stod på schemat. 

Ovan är lunchen. Jag fick dock kyckling. 

Nedan är badet. 






Efter detta åkte vi, rejält solbrända trots 50 i solskydd, tillbaka mot vår hemmahamn. Det gick fort (runt 50 knop, kanske mer tror Bernhard som är sjöman) om än några knop långsammare i stora vågor, vilket gav mycket vattensprut och i vågor en del huvudvärk när det smällde till. Särskilt i och med att vi båda vägarna tilldelades platserna längst fram i båten. Men det var roligt! 

Här är bild från båten när vi närmade oss staden.





Här är några bilder från promenaden tillbaka till hostelet.






Här är också en bild på avocados. 

Väl hemma gick jag, Bernhard och Anna till Juan Valdez och fikade. Tog Café com leche och cheesecake med oreobotten medan Bernhard körde på en Café americano com leche och Anna en Fruppe en leche y maranquya. 

Nu på kvällen letade vi någon mysig och billig restaurang. Hittade en som verkade uppfylla kritetierna. Beställde mat och jag fick i vanlig ordning min mat 5 minuter efter resten av gänget, trots att jag beställde samma. Men blir nästan glad av det för då blir det mer socialt accepterat att äta fort, vilket jag ibland råkar göra. 

Tog en öl på KGB innan vi gick hem, en bar med ryskt tema. 




Nu är vi alla fem på vårat hostelrum och förbereder för sömn. Solbrända (men glada) som attan är vi också, så imorgon ska vi vila från solen och gå på lite stadsvandring och eventuell shopping. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Viktor

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela