Dag 8. Vägglöss i Cartagena.

Publicerad 2015-07-14 02:08:05 i Colombia/Ecuador 2015,

Det blev inte flyboard idag som jag hoppades på. 

Dagen började med att vi i harmoni gick ut ur rummet kring 8 på morgonen och möter Linda utanför rummet, vit i ansiktet. Hon har hittat något som liknar vägglöss under sin madrass. Jag viftar bort det och tänker att det måste vara någon sorts random skalbagge. Lång historia kort: det var vägglöss. Tar med en levande lus till receptionen och de lovar genast kompensation (vilket blir en gratisnatt för alla fem) plus byte till ett fräschare rum, dock med åtta bäddar (men med egen toalett). Här är bilder från nya rummet:




Vi tar genast ut väskorna och alla våra grejer och sätter oss på yttergården och häller ut alla våra grejer och går igenom allt i detalj och vänder ut och in på minsta socka och ryggsäck. Hittade ingenting i väskorna eller ryggsäckarna så förhoppningsvis har vi lämnar lössen bakom oss. Men när vi kommer hem blir det ändå att packa allt i sopsäckar utomhus och sen tvätta allt i 60 grader samt frysa in ryggsäckarna i en vecka, för att vara säker. Bra att vi har Linda som har järnkoll. 

Efter allt härjande bestämmer jag och Linda oss för att ta en springtur på muren som omger oss och Centro Historico. Sagt och gjort, vi går utoch  springer. 35 grader, 70-90 % luftfuktighet och sol ger ett bra flås och vi springer väl cirka 10-12 minuter i motvind innan vi bestämmer oss för att vända. Rätt tungt att springa i den extrema värmen och när vi vänt blir det plötsligt dubbelt så varmt eftersom blåsten slutar. Då blir det svettigt kan jag lova.

Nedan är en bild på muren, dock ännu soligare idag. Ovan på den smala muren sprang vi, emellanåt kanske bara 70 cm bred och annars ett par meter. Blev som en hinderbana med massor av trappor, håligheter, lustiga svängar och allt möjligt. 




Efter löpturen gick vi alla och käkade Crepes till lunch. Hysteriskt gott. Sofie och Anna kände sig redan innan sig lite hängiga så vi andra bestämde oss för att sympati-ta-det-lugnt också. Varmt som fasen på rummet. ACn körs mellan 18 på kvällen till 11 på morgonen. Bad hostelet slå på AC lite i förväg åt oss och de var väldigt tillmötesgående och fixade detta. Blev en sval siesta på två timmar (förutom Bernhard som var vaken och lyssnade på Sommar i P1). 

När siestan avslutades gick vi och ville äta fika-crepes på vår Creperia men den var siestastängd så vi gick till Juan Valdez och drack lite kaffe (och en Fruppe en leche med maro för Sofie och maracuya för Anna) och fikade lite. 


Några helt sanslöst smaskiga klunkar och tuggor senare knallar vi ner på byn och jag köper ett par skor jag funderat på ett tag. Anna hittar en riktigt snygg bikini i bra kvalitet som hon investerar i. Vi prutar också ner den 20 % i pris, vilket var ungefär 170 kronor. 

På väg tillbaka till vårt hostel ser vi denna finurliga burgarbil. En snubbe körde bilen och en annan stod där i luckan och stekte hamburgare, mitt i all trafik. Som en glassbil men bättre. 

Nu är det läsande av böcker och lyssnande av musik som gäller innan vi ska ut och käka någonstans i närheten innan vi tidigt imorgon ska ta en sex timmars buss till Santa Marta. Drömmen om flyboard lever vidare där. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Viktor

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela