Ny resa

Publicerad 2015-07-05 16:19:00 i Colombia/Ecuador 2015,

Då är det väl lika bra att ta upp denna rostiga blogg igen och tagga om för en ny resa. Även denna resa blir Sydamerika som destination. Denna gång får jag lite resesällskap i form av Anna, Bernhard, Linda och Sofie. Bernhard kommer stanna ungefär fyra av veckorna för att hans semester plötsligt tar slut sen.
 
Resplan
Planen kommer vara följande(i termer av besök av flygplatser):
6 juli: 10.00 första flyget går från Arlanda.

6 juli: 19.00 lokal tid: Landar i Bogota, Colombia.
9 juli: 11.40-13.10 Flyger Bogota (Colombia) till Cartagena (Colombia).

31 juli: 11.26-12.56 Flyger Cartagena (Colombia) till Bogota (Colombia)
31 juli: 21ish Bernhard flyger Bogota (Colombia) - hem (Sverige).

1 aug: 14.20 Flyg från Bogota (Colombia) till Quito (Ecuador)
6 aug: 17.15-18.10: Flyg från Quito (Ecuador) till Guayaquil (Ecuador)
7 aug: Buss Guayaquil (Ecuador) till Mancora (Peru).

Här börjar hemresan:

16/17aug: Buss från Mancora (Peru) till Guayaquil (Ecuador)
18 aug: 20:35-21.30. Flyg Guayaquil (Ecuador) till Quito (Ecuador). Sov på hotell denna natt
19 aug: 09.10-10.50 Flyg från Quito (Ecuador) till Bogota (Colombia)
20 aug: 20.55 Flyg från Bogota (Colombia) hem till Arlanda (Sverige).

Nedanför är en karta som visar ungefär platserna. Vi kommer spendera mycket tid på Colombianska kusten vilket kartan inte riktigt visar. Dessutom ska vi inte köra bil (som google maps visar) utan flyger de flesta sträckorna.
 
Tanken är alltså att vi först stannar några dagar i Bogota, huvustaden i Colombia. Den staden är lite svalare och tydligen inte särskilt spännande så ganska raskt rör vi oss vidare mot Cartagena, vilket är något av höjdpunkten som jag förstått det. Där på karibiska kusten, i värme och sol, kommer vi att sysselsätta oss ungefär tills det är dags att börja vända mot Bogota och skicka hem Bernhard. Vi har väldigt många planer men få saker spikade utan vi tänker att vi tar det lite som det kommer. Hostel är bokat 3 nätter i Bogota (på Fulano Backpackers) och kommer på El Dorado (Bogotas flygplats) ha en snubbe som heter Arturo som ska plocka upp oss med bil och skjutsa oss till vårt hostel. Sen ska vi, de fem första nätterna efter Bogota åtminstone, bo på Viajeros Hostel i Cartagena. 
 
Packning
Jag har en ganska liten ryggsäck och endast tänkt köra handbagage. Min väska är lite för stor (typ 10x10 för stor) men det brukar inte vara så noga med tanke på att dess vikt är inom ramarna. Packlistan hittas nedan
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Na58UEd4Hn1LGgH64AG7CV3yLgulVw1HPD53r7rsbIw/edit?usp=sharing
Väskan, redo att bäras. Sydamerika, redo att besökas. 
 
Resan börjar
Flyget imorgon går alltså 10.00. Vi skulle mötas på flygplatsen strax efter 07 på morgonen, så har man gott om tid om något skulle gå fel. Flyger med Lufthansa hela vägen med endast en, så det blir Arlanda -> Frankfurt -> Bogota, vilket är jävligt skönt jämfört med när jag åkte till Peru senast och flög Luleå -> Stockholm -> London -> Miami -> Lima. 
 
Kommer försöka återkomma så mycket som är socialt tillåtet på bloggen när internet är tillgängligt. Vi hörs imorgon på flygplatsen.
 
Nu kör vi! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Viktor

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela